logotyp
logotyp
Europeiska Unionen, Europeiska socialfonden
hellefors.se
Europeiska Unionen, Europeiska socialfonden
hellefors.se

All ins slutkonferens på Loka Brunn 6 februari

All ins projektledare Jeanette Olsson inledde konferensen med en dikt. Bild: Mirsad Sadiku.

Den 6 februari hade All in-projektet konferens på Loka Brunn i Grythyttan. Ungefär 130 personer var anmälda och fick ta del av en fullmatad heldag med föreläsningar av bl a förre projektledaren Fredrik Rakar, Cecilia Lejon och Ola Johnsson från PWC samt Göran Hallin och Michaela Danielsson från WSP. Efter en god lunch med ett drama i form av ett strömavbrott bjöd eftermiddagen på resultatredovisning. Än så länge har 116 personer i projektet gått från försörjningsstöd till egenförsörjning, och många fler har gjort stegförflyttningar. Dessutom en öppning mot framtiden i form av presentationer av en rad samarbetspartners, både arbetsgivare och representanter för folkbildningen. Förhoppningsvis fick alla besökare med sig många tankar och idéer hem.

Projektets förre projektledare Fredrik Rakar var en av föreläsarna under förmiddagen. Bild: Anna-Karin Skoog.

Cecilia Lejon och Ola Johnsson från PWC, duon bakom Trelleborgsmodellen, gjorde en analys av kommunernas arbete med välfärds-, arbetsmarknads- och integrationsarbet. Bild: Cecilia Hjorth.

Göran Hallin och Michaela Danielsson från WSP har följt All in-projektet för utvärdering och presenterade sina slutsatser så här långt. Bild: Cecilia Hjorth.

All ins medarbetare Ann Bergfall Kock och Marie Arenvang deltog i ett rollspel för att visa deltagares väg framåt inom projektet. Bild: Mirsad Sadiku.

Asos Amin från OnePartnerGroup var en av många samarbetspartners till projektet som berättade om möjligheter för kommunerna. Bild: Anna-Karin Skoog.

Hans Karlsson samtalade med moderatorn Pelle Blohm om projektidén som gav upphov till All in. Bild: Cecilia Hjorth.

Anna-Karin Skoog redovisade All ins resultat och berättade om de många stegförflyttningar projektets deltagare gör som inte går att mäta. Bild: Cecilia Hjorth.

Fika och mingel är viktiga delar i en konferens för att kunna smälta alla intryck och all information. Bild: Mirsad Sadiku.

Nina Lejonhud och Eva Sape från Hällefors folkhögskola berättade om vad folkbildningen kan erbjuda All ins deltagare. Bild: Cecilia Hjorth.