logotyp
logotyp
Europeiska Unionen, Europeiska socialfonden
hellefors.se
Europeiska Unionen, Europeiska socialfonden
hellefors.se

Mirel hittade rätt genom att hjälpa andra

Mirel Kevric jobbar på All in i Lindesberg.

Mirel Kevric jobbar som assistent på All in-projektet i Lindesberg. Efter att ha utbildat sig inom verkstad, industri och data sadlade han om helt, och har nu hittat rätt i arbetet med att hjälpa andra.

– Det är så givande när man väl lyckas hjälpa personer, säger Mirel som nu funderar på att vidareutbilda sig till socionom.

 

All in-projektets syfte är att hitta nya vägar till arbete för dem som står långt från arbetsmarknaden. Det ska göras på ett sätt som utgår från individens förutsättningar att passa in i den lokala arbetsmarknadens behov.

Det gör att arbetsmetoderna varierar, både för olika personer som deltar i projektet och mellan de åtta samverkande kommunerna i Örebro län - allt beroende på individernas och arbetsmarknadens behov.

 

Dubbel samhällsnytta

Förutom att All in-projektet jobbar med att hjälpa deltagarna till jobb och egenförsörjning är en idé med projektet att delar av personalstyrkan ska rekryteras bland arbetslösa och därmed dubbla samhällsnyttan.

Kommunerna har organiserat arbetet på olika sätt, men i varje kommun ska det finnas en aktivitetsledare och en assistent. Det är bland assistenterna som All in-projektets dubbla samhällsnytta slår igenom, då de är tänkta att rekryteras bland arbetslösa.

Mirel Kevric har jobbat som assistent i Lindesberg sedan projektets genomförandefas startade för ungefär ett år sedan. Han trivs väldigt bra med att jobba med människor, även om det också är krävande.

– Det är så givande när man väl lyckas hjälpa personer, säger Mirel. Det tar mycket energi, men man får hålla fast vid det som är bra. När man lyckats hjälpa en person så räcker det länge.

Han vänder sig till sportens värld för att förklara känslan när han lyckats hjälpa någon att hitta rätt.

– Jag är ett stort fotbollsfan och det är som när ens favoritlag vinner en stor turnering. När man ser tacksamheten i någons ögon, då känner man att man gjort något riktigt, riktigt bra.

 

Vill hjälpa människor

Mirel vill jobba vidare med att hjälpa människor även efter All in-projektets avslutning. Han funderar också på att vidareutbilda sig för att kunna göra det, kanske till socionom. Men att han skulle jobba med människor var inte helt självklart.

– På gymnasiet utbildade jag mig till bilmekaniker, men kände att jag inte ville jobba med det. Sedan gick jag en svetsutbildning, men kom på att jag ville bort från industri- och verkstadsbranschen. Jag höll på med datorer på fritiden och tyckte att det var spännande, så då gick jag en YH-utbildning i server- och virtualiseringsteknik.

Det var svårt att få in en fot i IT-branschen, så när Mirel Kevric blev tipsad om assistentjobbet hos All in i Lindesberg sadlade han om helt. Men han har ändå stor nytta av sina tidigare utbildningar. Med sina IT-kunskaper har han fått hjälpa arbetsmarknadsenheten i Lindesberg, och kan också ge stöd åt deltagare som har det svårt i vår digitaliserade värld.

Kunskapen om industri och verkstad passar extra bra just i Lindesberg, för det är där han ser behoven av arbetskraft växa. Industrierna i kommunen står inför stora pensionsavgångar och behöver hjälp att hitta rätt nyrekryteringar.

 

Ger deltagarna makt

I rollen som assistent har Mirel väldigt många skiftande uppgifter, allt från tidsrapportering till coachande enskilda samtal. Han ser All ins individcentrerade arbetssätt som en styrka.

– Vi ger makten till deltagarna och 95% av dem gör det de ska. Det är väldigt viktigt för projektet att vi kan välja fritt hur vi jobbar med olika människor och att vi kan prova oss fram.

Han tycker att de fått bra förståelse för detta arbetssätt från ledningen för arbetsmarknadsenheten och politikerna i kommunen, och tycker också att AME lärt sig och tagit till sig av de erfarenheter All in bidragit med. Ett exempel är att man även där nu börjar jobba mer enskilt och individcentrerat.

De egna styrkorna som Mirel lyfter fram är att han har koll på arbetsmarknaden och att han är bra på att skriva riktade CV och ansökningshandlingar.

– Jag har gjort det så många gånger själv, förklarar han med ett leende.

Men det kanske allra viktigaste är att han tror att deltagarna ser honom som någon som är där för att hjälpa dem, inte som en auktoritet som bestämmer över dem.

– Jag har försökt anpassa mitt arbetssätt efter All ins anda att ge deltagarna så mycket makt som möjligt.

 

Ta chansen när den kommer

Mirels råd till den som får möjligheten på till exempel en praktikplats är att ta chansen och göra så mycket man kan för att visa att man vill ha jobbet.

– Företagen vill ha folk som är så självgående som möjligt, folk som visar att ”det här klarar jag av”. Många tvivlar och tänker att de inte klarar det, men det gäller att våga lita på sig själv.

Mirel Kevric är 27 år och han och flickvännen är på väg att flytta till Örebro. De känner att de är i en fas i livet där de vill befinna sig i en lite större stad med större utbud. Men han vill gärna jobba vidare i Lindesberg där han har kunskaperna om arbetsmarknaden, och det är mycket möjligt att paret flyttar tillbaks till Lindesberg när de är äldre.

– Det är lugnt och mysigt, slår Mirel fast. Jag kommer själv från en liten stad i Bosnien och känslan att kunna gå runt på stan och hälsa på alla är underbar.

 

All in-projektet finns i Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga, Kumla, Lindesberg, Ljusnarsberg och Nora.

 

Text och bild: Urban Århammar